Hoe kan ik mij aanmelden?

Dit kan rechtsboven deze pagina via “Aanmelden/Inloggen”. Je wordt dan een aantal gegevens gevraagd. Je kunt kiezen tussen een gratis account en betalen per boeking, óf voor een account met vast bedrag per maand zodat je onbeperkt kunt boeken. Met een account ben je altijd gegarandeerd van oppas! De oppas betaal je aan het einde van de avond contant of via een Tikkie.

Hoe kan ik oppas worden?

Wil je je diensten als oppasser aanbieden via Oppas Eigenwijs? Dan kun je via een intakegesprek aanvragen via www.oppaseigenwijs.nl/wordteenoppas. Wij nemen dan contact met je op.

Hoe screenen jullie de oppassers?

Al onze oppassen worden gescreend op social media en krijgen een persoonlijk intakegesprek. In dit intakegesprek wordt er informatie verzameld zoals ervaring, referenties en opleidingen. Ook bieden wij de oppassers jaarlijks verschillende trainingen en workshops zoals een voorlichtingsavond kinder-ehbo. We geven ze ook tips en tools mee. Sommige van onze oppassen beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dit staat dan vermeld bij hun gegevens.

Hoe boek ik een oppas?

Als je een account hebt, kun je inloggen en een datum en tijd kiezen waarop je oppas nodig hebt. Vervolgens zie je wie er allemaal beschikbaar zijn. Kies je oppas, bevestig je keuze en klaar! Je ontvangt van de oppas natuurlijk ook nog een bevestiging dat zij daadwerkelijk de afspraak in de agenda heeft staan. Je ontvangt achteraf van ons een tikkie voor de opgepaste uren. Dit tikkie bestaat uit de gemaakte oppasuren van de oppas en €1,- per oppasuur voor Oppas Eigenwijs.

Kan ik eerst een kennismakingsgesprek krijgen met de oppas?

In de bevestiging van de oppas aan de ouders, staat altijd het mobiele nummer van de oppas. Je kunt de oppas bellen of appen om een afspraak te maken voor een kort (kosteloos) kennismakingsgesprek. Je kunt vragen of de oppas iets eerder wilt komen om kennis te maken. Maar natuurlijk kan zij ook een paar dagen eerder komen om ook de even kinderen te ontmoeten.

Wat als ik geen bevestiging heb gekregen van de oppas?

Als je 24 uur na het maken van de afspraak nog geen bericht van de oppas hebt gehad kun je het beste even met ons bellen of mailen. Het kan zijn dat ze vergeten is te reageren.

Kan ik op vaste dagen en tijden in de week een oppas krijgen?

Dat kan zeker! We vragen je dan wel om het account aan te maken voor een vast bedrag per maand. Je kunt ons dan het beste even mailen met jou specifieke vragen en wensen. Dan kijken we of we een vaste oppas voor je kunnen regelen. Een groot aantal van onze oppassers is ook bereid extra taken op zich te nemen zoals koken, naar sporten brengen of halen of zelfs overnachten. Mail ons via info@oppaseigenwijs.nl.

Waar is Oppas Eigenwijs actief?

Wij hebben oppas in Amersfoort, Leusden, Maarn, Maarsbergen, Scherpenzeel en Woudenberg.

Staat jouw huis ergens anders? Mail ons dan even via info@oppaseigenwijs.nl, dan kijken we of we toch een oppas in de buurt voor je kunnen vinden.

Ik heb maar voor 1 avond oppas nodig. Moet ik alsnog een abonnement nemen?

Dat kan! Je kunt dan het beste kiezen voor een gratis account. Je betaald dat alleen wanneer je een oppas daadwerkelijk boekt. Je ontvangt achteraf van ons een tikkie voor de opgepaste uren.

Is het mogelijk een oppas te boeken voor op een feestje?

Het is mogelijk om tijdens bijvoorbeeld een (kinder)verjaardag, bruiloft, bedrijfsfeest of jubileum een oppas voor je te regelen. Op de pagina over oppas op locatie vind je alle informatie hierover. Graag even mailen naar info@oppaseigenwijs.nl, dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn. Het aantal oppassers is afhankelijk van het aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen.

Hoe zijn de tarieven voor de oppassers bepaald?

De oppassers bepalen zelf hun uurtarief. Dit staat bij de gegevens van de oppasser vermeld. Erbovenop betaal je € 1,- per oppasuur voor Oppas Eigenwijs. Je ontvangt achteraf een tikkie van ons voor de gemaakt oppasuren.

Kan ik kinderopvangtoeslag krijg bij oppas Eigenwijs?

Het merendeel van onze oppassers zijn studenten, zij hebben dus geen gastouder certificaat. Het is dus niet mogelijk om kinderopvangtoeslag te krijgen. Wanneer je je kindje aanmeldt bij de kinderdagopvang Wijsneusje of bij Peuteropvang Eigenwijs, krijg je wel kinderopvangtoeslag.

Ik zoek voor vanavond oppas! Is dit nog te regelen?

In dit geval kun je ons het beste even bellen. We kunnen het niet garanderen, maar vaak lukt het nog wel om een oppas voor je te vinden! Je vind onze contactgegevens onder Contact.

Hoe kan ik mijn abonnement stopzetten?

Dit kan door een mail te sturen aan info@oppaseigenwijs.nl. De opzegtermijn is 1 maand.

Er is geen oppas beschikbaar op het datum en/of tijdstip

Geen paniek! Dit is blijkbaar een gewilde datum. Stuur ons een mail, app of bel ons even. Wij zorgen dat er alsnog een oppas voor je gevonden wordt.

Wat als ik niet tevreden ben over mijn oppas?

Wij verzoeken je vriendelijk ons een mail te sturen en aan te geven waar je niet tevreden over bent. Wij nemen dan z.s.m. telefonisch contact met je op, en zorgen voor een andere oppas. Ook gaan wij in gesprek met de oppas, om te kijken waar het misgaat.

Mag ik de oppas zelf benaderen met de vraag of ze wil oppassen?

Je mag de oppas zelf benaderen met de vraag of ze beschikbaar is. Wij verzoeken je dan wel om alsnog in te loggen en de betreffende oppas vast te leggen.

Wat als er geen oppas bij mij in de buurt woont?

Geen probleem! Onze oppassers hebben aangegeven in welke regio’s ze willen oppassen. Veel van onze oppassers hebben een rijbewijs en zijn bereid om een stukje te rijden. Mocht er geen oppas verschijnen op jouw geselecteerde datum en tijd, bel ons dan direct even. Wij zorgen dan dat het goedkomt!

Kunnen jullie mij als lid altijd garanderen dat ik een oppas heb?

In bijna alle gevallen lukt het gelukkig om een oppas voor je te vinden, zelfs als het op hele korte termijn is.

Ik ben mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten.

Wanneer je naar “Aanmelden/Inloggen” gaat, kun je via “Wachtwoord vergeten?” een nieuw wachtwoord aanmaken. Je gebruikersnaam is je e-mailadres. Mocht je die willen wijzigen dan kan dat via een email naar info@oppaseigenwijs.nl.

Hoe betaal ik de oppas?

Je ontvangt achteraf van ons een tikkie voor de opgepaste uren.

Kan ik een oppas een review geven?

Kort na iedere oppas-afspraak ontvang je van ons een mail met een link naar ons beoordelingsformulier met het verzoek deze in te vullen. Mocht er een negatieve beoordeling uitkomen, dan nemen wij telefonisch contact met je op en gaan wij daarna in gesprek met de oppas. Mocht dit gewenst zijn, dan zoeken wij een andere oppas voor je.

Natuurlijk kun je ook een positieve beoordeling geven! Wij horen namelijk ook graag de goede verhalen over onze oppassen!

Vanaf welke leeftijd kun je je aanmelden als oppas?

Vanaf 16 jaar. Dit heeft te maken met de verantwoordelijkheid die je hebt als oppas voor de kinderen.

Heb je nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op via het contact met ons op via het contactformulier.

Bel oppas eigenwijs